Kerstballen van crêpepapier en plakfolie

 

Laten we knutselen deze Kerst… in peuter stijl! Creativiteit aanmoedigen, de handjes bezighouden, een puinhoop maken en van je peuter genieten tijdens de kerstdagen. Allemaal terwijl we leuke knutselwerkjes maken.

Buiten dat knutselen tegen de verveling helpt, kunnen de werkjes ook als kerstcadeau dienen! Dus we gaan de tafel afruimen, we laden onze knutselkasten uit en gaan gedurende 24 dagen lang samen vies worden!

Alle knutselwerkjes vind ik via Pinterest en zal ze uittesten samen met mijn 2 jarige peuter.

 

 

 Kerstballen met crêpepapier en plakfolie

kerstballen-crêpepapier

Ik loop helaas een beetje achter. We zijn afgelopen weekend naar de Efteling geweest, zondag was het rustdag en maandag hadden we gewoon een zeer drukke dag gehad. Vol met afspraken, dus kwamen we niet aan knutselen aan. Helaas, maar we proberen iedere dag nog steeds een klein beetje kerst te implementeren. Zondag hebben we bijvoorbeeld onze kerstboom gezet, en uiteraard Sinterklaas gevierd. De kleine mister heeft toen zijn kerststal gekregen en loopt nu graag rond met baby Jezus. We hebben ook nog kerstkoekjes gebakken en zijn momenteel de film “The Nativity” aan het bekijken. Wel in stukken, omdat de meisjes in de examenperiode zitten nu. De film is wel nog niet aan te raden voor kleinere kinderen, maar het is wel een fijne familiefilm.

Dus, ons knutselwerkje voor vandaag zijn kerstballen van crêpepapier en plakfolie. Kleine mister knutselt erg graag met plakfolie, dus dit vond hij weer geweldig. En het oogt ook heel mooi aan het raam. De voorbereidingen en afwerking dat mama of papa moeten doen nemen meer tijd in dan wat de kleine mister er aan heeft besteed, maar dat nemen we er graag bij. We hebben er een heleboel gemaakt en ik vind ze prachtig, wat vinden jullie ervan?

Op de website van ABC creative learning kun je vinden hoe we dit knutselwerkje”Glass Stained Window Ornament” gemaakt hebben.

Wil je graag nog wat ideeën opdoen? Kijk dan maar snel naar mijn Pinterest bord!

Leave a Reply