Kerstman met een baard van wattenballetjes!

Laten we knutselen deze Kerst… in peuter stijl!

Creativiteit aanmoedigen, de handjes bezighouden, een puinhoop maken en van je peuter genieten tijdens de kerstdagen. Allemaal terwijl we leuke knutselwerkjes maken.

Buiten dat knutselen tegen de verveling helpt, kunnen de werkjes ook als kerstcadeau dienen! Dus we gaan de tafel afruimen, we laden onze knutselkasten uit en gaan gedurende 24 dagen lang samen vies worden!

Alle knutselwerkjes vind ik via Pinterest en zal ze uittesten samen met mijn 2 jarige peuter.

 Kerstman met een baard van wattenballetjes!

kerstman baard wattenballetjes
Santa Claus, of de kerstman zoals hij hier wordt genoemd. In Canada, waar ik ben opgegroeid, vieren we geen Sinterklaas. Daar is Santa Claus (die eigenlijk afstamt van Saint Nicolas) degene die cadeautjes brengt aan alle kinderen. Ik heb in mijn kindertijd dus zeer veel Santa’ s gemaakt en schrik ervan dat we het vandaag pas voor het eerst samen maakten. De kleine mister weet natuurlijk niet wie deze man is, maar dat neemt niet weg dat hij het wel leuk vond om het te maken. Ik heb alles voorbereid en was op 5 minuten hiermee klaar. Zijn zus was er om te helpen, maar veel hulp had hij niet nodig. Hij weet ondertussen dat als er lijm is, er iets geplakt moet worden. En hij had de link al snel gelegd en begon meteen de wattenballetjes te plaatsen.

We gebruiken graag de gekleurde lijm van Pritt, zodat hij duidelijk kan zien waar er iets op geplakt moet worden.

Ze worden niet vuil met dit knutselwerkje en dat vond ik wel eens fijn voor de verandering. Ik had net het huis schoongemaakt en hij was al in bad geweest, dus ik had niet veel zin om iets te doen met verf.
Dus een snel knutselwerkje met weinig rommel achteraf en toch ziet het er super lief uit, niet?
Op de website van Coupons are great kun je vinden hoe we dit knutselwerkje “Paper Plate Santa for Preschool and School Aged Children” gemaakt hebben.

Wil je graag nog wat ideeën opdoen? Kijk dan maar snel naar mijn Pinterest Kerst bord!

Leave a Reply