Kerstvoetjes

Laten we knutselen deze Kerst… in peuter stijl!

Creativiteit aanmoedigen, de handjes bezighouden, een puinhoop maken en van je peuter genieten tijdens de kerstdagen. Allemaal terwijl we leuke knutselwerkjes maken.

Buiten dat knutselen tegen de verveling helpt, kunnen de werkjes ook als kerstcadeau dienen! Dus we gaan de tafel afruimen, we laden onze knutselkasten uit en gaan gedurende 24 dagen lang samen vies worden!

Alle knutselwerkjes vind ik via Pinterest en zal ze uittesten samen met mijn 2 jarige peuter.

Kertsvoetjes

kerst knutsel voet afdruk kerstboom

Als je naar kerstknutselwerkjes zoekt op Pinterest kom je zeker en vast veel knutselwerkjes tegen met schattige voet- en handafdrukken. Nu, ik heb ooit eens voet- en handafdruk gemaakt van de kleine mister toen hij 4 maanden oud was. Als geschenk voor mijn ouders toen we op bezoek waren in Canada. Ik was toen alleen met de kleine mister op de kamer, en mijn lakens zaten vol verf achteraf. En hij bewoog toen nog niet zo veel. Dus ik durfde dit knutselwerkje niet zo goed aan … Maar wie kan zo’n schattige voet- of handafdrukken weerstaan, ik moest het nog eens proberen.

Ik heb in de Hema een kleine canvas gekocht maar durfde het knutselwerkje nog niet te maken uit schrik dat het grandioos ging mislukking. Je hebt namelijk maar 1 poging met zo’n canvas, dus ik heb gewacht totdat manlief tijd had om ons te helpen.

papa voetje verven-kerstvoetjes

Ook al hou ik van een schoon huis ben ik ook een nonchalant iemand. Ik bedoel, als ik knutsel met de kinderen, meer specifiek als we schilderen, zet ik misschien iets onder ons project om de tafel te beschermen en soms krijgt de kleine mister een “knoei schort” aan. En dan is het hopen op het beste 🙂 Bad staat meestal al klaar om hem dan achteraf meteen er in te doen. Manlief daarentegen is een beetje een autist op dat vlak (hihi) . Zoals je op de foto’s kunt zien. Hij heeft heel de omgeving bedekt met krantenpapier, de grond en al. Hij heeft ook zelf een schort aangetrokken, en hij had al een washandje en een bakje met water klaarstaan om de kleine mister schoon te maken. Het was wel fijn dat ik zelf niet is moest opruimen, en super leuk om te zien hoe vader en zoon samen pret hadden. Ik voelde wel manlief zijn stress een beetje als de kleine mister zelf de verfborstel en verf in handen kreeg…maar hij liet hem doen en begon uiteindelijk te ontspannen als hij zag hoeveel die kleine plezier had.:)

kerstvoetjes-voet-verf

Dit knutselwerkje is echt iets om te bewaren of om als geschenk te geven. Moeilijk was het niet, maar ik raad je wel aan om het samen te doen met je partner of een andere volwassene. Want één persoon moet het voetje vasthouden en de ander de canvas.

peuter voetafdruk

Het is dus een knutselwerkje dat wat liefde en geduld nodig heeft, maar wel een met een groot emotionele waarde. Schitterend gewoon.

Op de website van The celebration shoppe kun je vinden hoe we dit knutselwerkje “Christmas tree footprint art” gemaakt hebben. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn peuter. Tip trouwens dat mijn man ergens gelezen heeft, je kindje in zijn eetstoel zetten om de voetafdrukken te maken. Minder knoeiwerk. 🙂

Wil je graag nog wat ideeën opdoen? Kijk dan maar snel naar mijn Pinterest Kerst bord!

 

Leave a Reply