Mama Challenge 2016 – Snailmail

 

#mamachallenge2016

Aangezien ik in mei op bezoek ben geweest bij mijn ouders in Toronto(en ik hoop stiekem dat we met zijn allen het ook met kerst kunnen gaan) gaan we dit jaar niet echt op vakantie. Buiten misschien een paar daagjes Lilse Bergen dan, waar mijn schoonfamilie zit. Maar dat wil niet zeggen dat we ons gaan vervelen deze zomer, als het tenminste niet elke dag ga blijven regenen.

Ik heb al op Pinterest ideeën gezocht en heb ook van de Mama Challenge gehoord toen ik wat was gaan lezen bij Sofie haar blog “Our happily ever after“.

Wil je graag meedoen aan de Mama Challenge 2016, neem dan een kijkje op de speciale aangemaakte Facebook groep “Mama Challenge 2016“.

 

De Challenge :

Mama Challenge 2016 opdrachten

♥ Gepikt van Pinterest (pik een idee van Pinterest en voer dit uit)
♥ Picknicken! Ga picknicken of deel picknickrecepten, activiteiten
♥ Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
♥  Snailmail challenge: verstuur echte post!
♥ Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen
♥ Houdt een beautydag (met of zonder kind)
♥ Samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor kinderen
♥ Back to school challenge: bereid je voor op komend schooljaar
♥ Doe een binnenactiviteit buiten
♥ Pay it forward / Random Act of Kindness: doe iets voor een ander met je kinderen

 

Deze week kozen we om de Snailmail Challenge te doen. Mijn schoonmoeder heeft haar voet gebroken tijdens een uitstapje aan Linkeroever en dus dacht ik op een regenachtige dag, waarom haar geen kaartje sturen. The good old fashion way. Ook een leuke les voor meneer peuter die hoogst waarschijnlijk nooit een geschreven brief zal ontvangen wanneer hij volwassen is. 🙂

Veel valt er niet te vertellen buiten dat meneer peuter zijn tekening graag afmaakte in zijn blootje. Dat een tekening geen kunstwerk is zonder stickers en dat ook de envelop versiert moet worden.

Trots over mijn meneertje zijn kunstwerk stuurde ik, via WhatsApp, enkele foto’s naar mijn man. Waarop hij vroeg of we het niet beter bij hen in de bus konden steken, ze wonen namelijk 5 minuten van ons vandaan. Maar dan kon ik ten eerste deze post niet maken, ten tweede was dit een kleine les over brieven versturen, postzegels, brievenbus en al. En ten derde, laatste en allerbelangrijkste, het gaf ons een reden om een ijsje te gaan eten aan de overkant van de rode brievenbus. Jaja, ik ben een pro suikervrije mama, maar ook ik lust af en toe een ijsje. 🙂

Dus dit was ons eerste challenge van de zomer. hmmm, welke zullen als volgende kiezen?

 

5 comments

Leave a Reply