Thank God voor Edelgist!

EdelgistEdelgist is een gedroogde inactieve gist. Het heeft een lekker hartige kaas-achtige smaak. Het is een heel voedzaam goedje met een hoog gehalte aan B-vitamines, zowel qua smaak als voedingswaarde dus echt een fijne aanvulling op een plantaardig dieet. Soms is er kunstmatig B-12 aan toegevoegd, maar van nature zit dat er niet in.

Het wordt vaak gebruikt door veganisten en ik heb het zo via mijn zus leren kennen. Ikzelf ben geen veganiste (wel pescetarier), maar door mijn IBS moet ik zoveel melkproducten vermijden. Helaas ben ik een kaas lover en daarom is Edelgist perfect voor mensen zoals ik en voor mensen met Lactose-intolerantie.

Zo kan je er een heerlijk kazig sausje mee maken dat niet alleen lekker is op ovenschotels of lasagne, maar het ook prima doet in wraps of als een mac & cheeze. Hoewel groene pesto prima zonder kan, is het wel erg lekker mét dat beetje extra pit van edelgist. Ook in eivrije omeletjes en in scrambled tofu doet edelgist het goed als natuurlijke ‘smaakversterker’. De mogelijkheden zijn eindeloos…. Hier is mijn recept van Vegan Macaroni en ‘Kaas’

Waar kun je Edelgist kopen? Online kun je het vinden maar ook in de betere natuurwinkels in je buurt. Ik heb mijn Edelgist in Het Natuurhuis gekocht te Schoten.

Heb jij al gehoord van Edelgist? Wat maak jij ermee? Geef me wat ideeën.

4 comments

Leave a Reply