Wat ik als een moeder echt wil hebben voor kerst

Jullie kennen het scenario wel, kerst komt eraan en iedereen vraagt aan iedereen wat ze graag zouden hebben voor kerstmis. Mijn man weet nooit wat te vragen. En ik zit nu nog steeds, 8 dagen voor kerst (toen ik aan deze post begon) te zoeken naar het i-de-a-le geschenk voor hem. Ikzelf heb nooit moeite om op te sommen wat ik graag hebben wil. Vaak zijn het cadeaus die ik nooit zelf zou kopen, omdat ik dan denk dat het geldverspilling is. Maar stiekem wil ik het wel graag.
Om eerlijk te zijn, zijn de dingen die ik echt graag wil niet te koop.

• Ik wil eens rustig naar toilet kunnen gaan, zonder dat de kleine mister mee gaat omdat hij graag ‘open en toe’ speelt met de toiletdeur.

• Ik wil graag meer familietijd hebben met zijn allen, i.p.v. dat iedereen zijn eigen ding doet.

• Ik wil graag dat mijn gezin eerst kijkt of de vaatwasser leeg is of niet, voordat ze er gewoon van uitgaan dat er niks meer bij kan en een mooi torentje bouwen bovenop de vaatwasser.

• Ik wil graag meer samen bidden met mijn gezin en met mijn man.

• Ik wil graag dat de kinderen hun zakken leegmaken voor ze hun was naar beneden brengen. Ik heb al alle kleuren van de regenboog gehad vanwege stiften, lippenbalsem, enz. die nog in de zakken zaten. En papieren zakdoeken… Iedere week vind ik het terug in duizend stukjes tussen de donkere was. Tof.

Kerststal poppetjes

• Ik wil nooit meer op toilet zitten met een leeg rolletje toiletpapier. En nee, het laatste kleine stukje papier telt niet.

• Het zou ook fijn zijn mocht onze droogkast de sokken niet meer willen opeten, want ik heb letterlijk een mand vol partner loze sokken.

• Ik wil dat mijn kinderen gelukkig en gezond zijn. Het was niet altijd even vanzelfsprekend het afgelopen jaar.

• Ik zou graag willen eten zonder me te moeten haasten, omdat de kleine mister nog niet heeft geleerd wat geduld hebben betekent.

• Ik wil niet iedere dag de badkamer of toilet moeten poetsen.

• Ik wil graag meer uitstappen doen als gezin.

• Ik wil meer te durven spreken over Jezus tegen andere mensen.

En ik zou kunnen doorgaan, maar ik vrees dat ik nu al wat veeleisend overkom maar eens kijken wat we allemaal in 2016 kunnen waarmaken. 🙂

Wat willen jullie echt voor kerst?

Ik wens jullie een gezegend en vrolijk kerst!

Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden.


Johannes 3:16-17

One comment

Leave a Reply