Zoute, geroosterde amandelen

Mijn schoonszus maakte dit van de zomer eens als een aperatief hapje bij een Tapas avond en ik vond het al s-u-p-e-r lekker ! Ik heb ze klaargemaakt als gezonder alternatief op mijn chips verslaving. Het enige verschil, ik heb mijn amandelen niet geschild. Ja, ja, ik ben luie en ik geef het eerlijk toe. Het smaakte echt niet minder lekker hoor.

Zoute, geroosterde amandelen

Benodigheden :

 • Zoveel amandelen als je wilt
 • Genoeg olijfolie . De Amandelen moeten goed bedekt zijn.
 • Zout
 • Kruid naar keuze. Dit is optioneel. (pilli pilli, garam massala, paprika poeder,cayennepoeder enz.)

Ik hou van pittig eten dus heb ik lekker veel cayennepoeder op gedaan. Naar jou de keuze.

 1. Verwarm de oven voor op 180 C.
 2. Roer in een kom de amandelen door de olijfolie, zodat de noten er helemaal mee bedekt zijn. Doe het zout erdoor en je kruid. Verspreid de amandelen gelijkmatig over een bakplaat.
 3. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 4. Laat ze even afkoelen, proeven, en eventueel bij kruiden.

Eet smakelijk!

6 comments

 1. ikbenirisniet says:

  Oeh, dit klinkt lekker! Ik ben sowieso heel erg fan van amandelen, ik verwerk ze vaak in m’n avondeten. Gisteren nog in een stammpot zuurkool (zuurkool opbakken met gedroogde zontomaatjes, ui, gerookte paprikapoeder en fijn gehakte amandelen), jummie! Maar gewoon om los te eten vind ik amandelen toch wel een beetje saai, ik ga dit eens proberen. Bedankt voor de tip!

  • ikbenirisniet says:

   Haha ja, klinkt misschien een beetje gek maar is echt lekker! Mijn vriend vindt zuurkool helemaal niet lekker maar als ik het op deze manier maak vindt zelfs hij het lekker. Het komt uit het kookboek ‘Wat de pot schaft’ van Lisette Kreischer. (Heel leuk kookboek met allemaal simpele oer-Hollandse gerechten maar dan op een vegan manier bereidt)

Leave a Reply